Gå til hoved indhold

Tekstilværkstedet

Tekstilværkstedet er et farverigt produktionsværksted, hvor du kan arbejde med en lang række kreative opgaver som fx at væve og sy.

På Tekstilværkstedet kan du arbejde med at væve, sy og strikke. Du arbejder med samspillet mellem farver, former, størrelser og udtryk i forskellige materialer. Vi fremstiller alle vores produkter i hånden og sælger videre til virksomheder og private.

På Tekstilværkstedet får du arbejdsopgaver som på en almindelig arbejdsplads og den støtte fra pædagogisk og fagligt personale, som du har behov for.

Arbejdsopgaver

  • Væve
  • Sy
  • Lettere køkkenarbejde
  • Vaske tøj og tekstiler
  • Serviceopgaver i IKEA
  • Montagearbejde.

Vores speciale på Tekstilværkstedet er vævning. Når du starter hos os, får du tilbudt en væv, som vi oplærer dig i at bruge til blandt andet at væve viskestykker. Du kan også arbejde med at sy på symaskine og i hånden. Vi syr fx tasker, julepynt i filt og babysengetøj. Vi væver og syr efter eget design.

Du lærer det håndværksmæssige fra bunden. Vi arbejder med præcision, som styrker finmotorikken, fordybelse og koncentrationsevnen.

Vi arbejder ofte sammen om en opgave og hjælper hinanden med at få produkterne færdige. Flere af arbejdsopgaverne, fx syopgaverne, er delt op i flere mindre opgaver, som vi er flere om at løse. På den måde kan du stå for netop den arbejdsopgave, der passer til dig.

Praktiske arbejdsopgaver

Vi står også for driften af JAC's vaskeri. Det betyder, at du kan være med til at vaske tøj. Vi skiftes også til at have køkkentjansen, hvor du skal lave kaffe/ te, rydde op, tørre borde af mv. Køkkentjansen er man ofte to om.

Arbejdsopgaver i IKEA

Som medarbejder på Tekstilværkstedet kan du arbejde i IKEA om formiddagen sammen med en gruppe af dine kolleger og et personale fra værkstedet.
Læs mere om at arbejde i IKEA

Lær nyt og få nye muligheder

Vi tror på, at alle kan lære nyt og udvikle sig. Som en del af dit arbejde på Tekstilværkstedet kan du derfor deltage i forskellige læringsforløb og kurser på JAC.
Læs mere om JAC's kurser her.

Du er selv med til at tilrettelægge dit arbejde

Alle arbejdsopgaver tilrettelægges i samarbejde med dig, så du synes, at de er udfordrende, alsidige og matcher dine interesser og ressourcer. Vi har både rutineopgaver og nye opgaver, som er med til at udvikle dine færdigheder. Vi støtter og vejleder dig i at kunne arbejde så selvstændigt som muligt og opfordrer til, at du får dit eget ansvarsområde for en række praktiske opgaver.

Arbejdsmiljø

Vi holder medarbejdermøde en gang om måneden, hvor alle kan komme med forslag til dagsordenen. Her får du vigtige informationer, og vi taler fx om vores arbejdsmiljø og planlægger sociale arrangementer m.m. Vi skiftes til at være ordstyrer, som sikrer, at vi holder en fast mødestruktur. 

Vi går højt op i at tale om fælles leveregler, det vil sige, hvordan vi omgås hinanden. Vi snakker om, hvad der er godt at sige og gøre i forskellige situationer. Vi har også af og til workshops med fokus på det gode arbejdsmiljø med undervisere udefra. Generelt har vi et rigtig godt psykisk arbejdsmiljø med en god stemning og en stor arbejdsglæde.

Det sociale

Vi tager på sommerudflugt og på en årlig bowlingtur og holder sommerfest, karnevalsfest og julefrokost en gang om året. Og så har vi tradition for at gå lucia til vores årlige julemarked på JAC og på luciadagen.