Gå til hoved indhold

Sansning og Samvær

I Sansning og Samvær er udgangspunktet for alle vores aktiviteter at styrke dine sociale og kommunikative færdigheder i et sansestimulerende miljø.

I Sansning og Samvær er vi 22 borgere, som er opdelt i tre grupper. Alle har behov for hjælp til personlig pleje og andre daglige funktioner som fx spisning.

Gruppe 1 og 2 bor i lokaler på Bank-Mikkelsens Vej 5 i Gentofte, mens gruppe 3, som blev etableret i januar 2023, bor i nyrenoverede lokaler på Bank-Mikkelsens Vej 1.

Lokalerne er indrettet i et plan med grupperum, fællesrum og solo-flex-rum. Solo-flex-rummene giver mulighed for særligt målrettede aktiviteter og læringsforløb og tæller et rum med kuglebassin, et skovrum, et fokusrum, et gyngerum og et musikrum.

Alle lokaler er indrettet med loftliftsystem, som er fuldt tilgængeligt for kørestolsbrugere. Vi tilbyder stillingsskift til dig som er kørestolsbruger, da mange har behov for at hvile ryggen eller få en lille pause.

Vi har også en have med frugttræer og gynger, som vi bruger meget om sommeren.

Fokus for kompetenceudvikling

Vi arbejder med en blanding af fælles aktiviteter og særlige individuelle aktiviteter, som udfordrer din nysgerrighed, krop og sanser. Det sker i et trygt og sansestimulerende miljø.

Vi arbejder tæt sammen med fysioterapeuter og ergoterapeuter, hvis specialviden er med til at give dig den bedste hverdag.

Vi har særligt fokus på:

 • Sansestimulering

  Vi har sansestimulerende aktiviteter både indendørs og udendørs til at vedligeholde og udvikle dine færdigheder. Aktiviteterne hjælper dig til at blive mere bevidst, nærværende, opmærksom og få mere sindsro.

 • Erfaringsdannelse

  Vi hjælper dig med at danne kropslige og mentale erfaringer gennem forskellige sansepåvirkninger. Målet er at udvikle og vedligeholde helt konkrete færdigheder hos dig.
 • Sociale kompetencer

  Vi arbejde med at styrke dine relationer og fællesskabsfølelse gennem fælles aktiviteter i små og større grupper.

 • Kommunikation

  Vi har fokus på at vedligeholde og styrke dine kommunikative kompetencer.