Gå til hoved indhold

90 % ledelsesløs organisering

På JAC har vi en 90 % ledelsesløs organisering. Det betyder, at du som medarbejder har indflydelse på både store og små beslutninger på JAC.

På JAC er det medarbejderne, der bestemmer

Vi er de første i Danmark til at have det, vi kalder en 90 % ledelsesløs organisering. Det betyder, at du som medarbejder er med til at træffe beslutninger på alle niveauer, både når det kommer til dit daglige arbejde på JAC, og når det kommer til organisationen som helhed.

Det er JAC's medarbejdere, der har guldet

På JAC tror vi nemlig på, at 100 hoveder tænker bedre sammen end syv. Og vi tror på, at de fagprofessionelle, som er tættest på borgerne, er dem, der ved bedst.

Derfor er det på JAC fx dig som medarbejder, der styrer dit teams økonomi sammen med dine kolleger. Det er dig, der sammen med dine kolleger i teamet bestemmer, hvilke nye medarbejdere der skal ansættes. Det er dig, der sammen med resten af kollegerne på JAC beslutter, hvordan JAC skal skrues sammen som organisation. Og har du og dine kolleger lyst til at sætte gang i et nyt initiativ med en borger, skal I ikke først spørge en leder om lov.

I det hele taget er du som medarbejder med i alle beslutningsprocesser, der berører dig. Lige bortset fra når det kommer til personalesager. Her er det fortsat ledelsen, der har ansvaret. Og det er her, de 10 % ledelse kommer ind i billedet.
Læs mere om JAC som arbejdsplads og se ledige stillinger her

Den 90 % ledelsesløse organisering i medierne

Vores ledelsesmetode er gennem årene blevet omtalt i både bøger, artikler og podcasts.
Se omtalen af JAC her

 

  • Ann-Christina, centerleder på JAC

    ”Ved at slippe magten og kontrollen og i stedet vise tillid til medarbejderne, har vi fået meget håndgribelige resultater: Tilsynsrapporter på JAC er i top, sygefraværet er i bund, og økonomien er i balance. Det fælles fokus på at give borgerne et bedre liv kombineret med frisættelse af medarbejderne og et stærkt fællesskab er hele omdrejningspunktet for os. Og vi har valgt en organisationsform, som fuldstændig løfter den ambition.”

  • Ann-Marie, socialpædagog på Tekstilværkstedet

    ”Tilliden til, at vi udfører vores arbejde ordentligt uden at blive kigget over skuldrene giver en enorm frihed. Men det forpligtiger også at få tildelt det ansvar. Det motiverer og betyder, at vi kan arbejde med lige præcis den pædagogiske praksis, som er bedst for den enkelte borger og prøve nye ting af, uden at skulle spørge en leder om lov først.”

  • Lone, socialpædagog i Bevægelse og Samvær

    ”Jeg elsker at komme ind i et hus, hvor man bliver mødt med tillid og tiltro fra alle sider. For det giver jeg også videre til borgerne. Jeg elsker, at vi har metodefrihed, og at vi alle er med til at lave strategien og arbejder mod det samme mål."