JAC er igen kåret til Danmarks Bedste Arbejdsplads

Vi tager endnu en gang prisen som Danmarks Bedste – OG Danmarks Bedste Offentlige – Arbejdsplads. 

Fællesbillede af JAC's personaler

Trivslen og arbejdsglæden er højere end nogensinde blandt JAC’s godt 110 medarbejdere. Derfor kunne vi for fjerde år i træk tage prisen som Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads og for andet år i træk tage prisen som Danmarks Bedste Arbejdsplads i kategorien mellemstore virksomheder, da Great Place to Work uddelte priser til landets arbejdspladser for deres arbejdsmiljø d. 17. marts 2022.

På JAC er vi ikke i tvivl om, at vores 90 % ledelsesløse organisering er hemmeligheden bag den store arbejdsglæde. En ledelsesmetode, der tager udgangspunkt i, at vi tænker bedst sammen, og at de fagprofessionelle, som er tættest på borgerne, sidder med guldet. Det betyder, at JAC’s medarbejdere bl.a. selv ansætter nye kolleger, styrer økonomien, fordeler lønmidler og udvikler nye tilbud til borgerne uden at ledelsen bruger ledelsesretten. 

En forskel for borgerne

Resultatet er et markant lavt sygefravær, en lav medarbejderomsætning og faglige tilsynsrapporter, der er i top. Det betyder, at JAC’s borgere møder ind til fast og fagligt velkvalificeret personale hver dag med de samme visioner og ambitioner for borgerne om at skabe rammer for udvikling og læring. Borgerne bliver mødt med præcis den pædagogiske praksis, som er bedst for den enkelte. 

”Det helt særlige ved at arbejde på JAC er, at der er et kæmpe fællesskab, og at vi er en del af alle beslutninger, der bliver taget. Ledergruppen faciliterer beslutningsprocesserne, men det er os, der tager de endelige beslutninger. Og så er vi noget helt særligt for alle vores borgere og gør en kæmpe forskel for dem”, siger fysioterapeut Lene Stein Zøfting fra JAC’s Center for Specialterapi.

Om Danmarks Bedste Arbejdspladser

Det er 21. gang, at den internationale analyse- og konsulentvirksomhed Great Place to Work kårer Danmarks Bedste Arbejdspladser blandt de virksomheder og organisationer, der har valgt at deltage og dermed få taget temperaturen på trivslen blandt medarbejderne. I alt har ca. 25.500 medarbejdere i 117 danske virksomheder og organisationer deltaget i undersøgelsen i år og dermed i konkurrencen om den fornemme titel. Kåringen fandt sted ved et onlinearrangement på Facebook den 17. marts 2022.