JAC er Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads 2020

For andet år i træk tog JAC titlen som Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads, da Great Place to Work kårede Europas bedste arbejdspladser d. 10. september. 

Billede af personaler på JAC

"Jeg er mega stolt over at vi endnu en gang er blevet Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads. Vi føler en kæmpe arbejdsglæde og faglig stolthed i vores arbejde inden for handicap- og psykiatriområdet, og det er jeg glad for at kunne vise hele verden", lyder det fra centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen.

JAC har en 90 % ledelsesløs organisering, og det betyder, at JAC’s medarbejdere selv træffer de store beslutninger. Det er nemlig medarbejderne, der ansætter nye kolleger, styrer tilbuddenes økonomi, laver organisationsstrategier og organisationsstrukturen, som normalt ellers er ledelsesopgaver. 

Tilliden til, at medarbejderne, der er tættest på borgerne, også er de bedste til at træffe beslutningerne giver engagement og arbejdsglæde, som også smitter af på JAC’s borgere og kvaliteten i tilbuddene. 

”Ved at slippe magten og kontrollen og i stedet vise tillid til medarbejderne, har vi fået meget håndgribelige resultater: Tilsynsrapporter på JAC er i top, sygefraværet er i bund, og økonomien er i balance. Og JAC har aldrig haft så stor tilgang af borgere som nu. Det fælles fokus på at give borgerne et bedre liv kombineret med frisættelse af medarbejderne og et stærkt fællesskab er hele omdrejningspunktet for os, og vi har valgt en organisationsform, som fuldstændig løfter den ambition”, fortæller centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen. 

Fejring på Corona-manér

Titlen blev fejret på JAC d. 11. september med surprise-morgenmad for personalet, cupcakes til alle borgere og masser af glitter og glimmer, men desværre ikke sammen. På grund af Corona blev fejringen afholdt i de enkelte teams og tilbud. Gentoftes borgmester, Hans Toft, var også forbi og holde tale i JAC's lounge, der blev sendt ud på video til alle medarbejdere og borgere.

Om Europas Bedste Arbejdspladser

Den internationale analyse- og konsulentvirksomhed Great Place to Work kårer hvert år Europas Bedste Arbejdspladser. I alt har godt 3.000 organisationer i 19 europæiske lande med tilsammen 1,5 mio. medarbejdere deltaget i undersøgelsen af deres arbejdsmiljø. Ud af de 3.000 organisationer kommer 125 med på listen over Europas Bedste Arbejdspladser. JAC er den eneste offentlige arbejdsplads på listen og var også den højest placerede offentlige arbejdsplads i 2019.