JAC kåret til Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads

Arbejdsglæden er helt i top på JAC. Det fik vi bevis for, da vi blev kåret til Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads af Great Place to Work d. 13. november ved en stor prisfest i Cirkusbygningen. 

Billede af medarbejdere på JAC med prisen for Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads

”Jeg er så stolt over prisen. Vi har indført en flad ledelsesstruktur, så det er medarbejderne, og ikke ledelsen, der har lagt strategien for hele organisationen. Derfor ved alle, hvor vi skal hen, og alle er topmotiverede for at gøre en forskel for borgerne. Vi har ikke frugtkurv, sundhedsordning eller en meget høj løn. Men vi har hinanden og et meget stærkt fællesskab”, siger centerleder Ann-Christina Matzen.

Tillid til hinanden

Den flade ledelsesstruktur, en høj grad af tillid mellem medarbejdere og ledelse, medinddragelse og ansvarsdelegering skaber positive resultater på JAC. Trivslen blandt både medarbejdere og borgere er høj, tilsynet giver topkarakterer, sygefraværet er faldet 30 pct. over de seneste fire år, og økonomien er sund. 

”Den anerkendelse og tillid, man bliver mødt med af ledelsen her på JAC er helt fantastisk. Jeg var med til at lægge en ny strategi for JAC’s dagtilbud, allerede tre måneder efter at jeg var blevet ansat. Den tro på, at man sagtens kan, giver vildt meget arbejdsglæde. Det giver samtidig rigtig meget mening, for det bliver også den måde, jeg møder borgerne på. Og det vokser de af”, siger Lone Dahl, som er socialpædagog i Bevægelse og samvær og fortsætter: 

”Jeg håber, at vi kan være med til at inspirere andre ude i det ganske land, og at folk vil tage noget af det, der fungerer her til sig. For der bliver gjort så meget godt her på JAC, som vil kunne løfte enhver arbejdsplads”, slutter Lone Dahl. 

JAC fejrede prisen med morgenmad for alle personaler d. 14. om morgenen og med en gigantisk lagkage for alle borgerne om formiddagen.

Temperatur på arbejdsmiljøet

Det var 18. gang, at Great Place to Work kårede Danmarks Bedste Arbejdspladser blandt de virksomheder og organisationer, der havde valgt at deltage og dermed få taget temperaturen på det psykiske arbejdsmiljø og trivslen blandt medarbejderne. I alt havde 31.400 medarbejdere i 135 danske virksomheder og organisationer deltaget i Great Place to Works undersøgelse og dermed i konkurrencen om den fornemme titel.