Danmarks Bedste Arbejdsplads

JAC er kåret til Danmarks Bedste Arbejdsplads i 2021 og 2022 - og Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads i både 2018, 2019, 2021 og 2022.

Tillid mellem medarbejdere og ledelse, stolthed over det faglige arbejde og et stærkt fællesskab er omdrejningspunktet for JAC som arbejdsplads. JAC er kendetegnet ved en 90 % ledelsesløs organisering, hvor medarbejderne træffer alle de store beslutninger,

”Jeg elsker at komme ind i et hus, hvor man bliver mødt med tillid og tiltro fra alle sider. For det giver jeg også videre til borgerne. Jeg elsker, at vi har metodefrihed, og at vi alle er med til at lave strategien og arbejder mod det samme mål", fortæller socialpædagog Lone Kirstine Jensen Dahl.

Stolthed og tillid skaber muligheder for læring og udvikling

På JAC er det medarbejderne, der selv ansætter nye kolleger, styrer økonomien og laver organisationsstrategi. Et ansvar, der giver engagement og arbejdsglæde og i sidste ende skaber bedre kvalitet for borgerne:

”Ved at slippe magten og kontrollen og i stedet vise tillid til medarbejderne, har vi fået meget håndgribelige resultater: Tilsynsrapporter på JAC er i top, sygefraværet er i bund, og økonomien er i balance. Og JAC har aldrig haft så stor tilgang af borgere som nu. Det fælles fokus på at give borgerne et bedre liv kombineret med frisættelse af medarbejderne og et stærkt fællesskab er hele omdrejningspunktet for os, og vi har valgt en organisationsform, som fuldstændig løfter den ambition”, fortæller JAC's centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen og fortsætter: 

"Vi tror på, at hvis du er glad for dit arbejde og det samarbejde, du er en del af, så smitter det også af på kvaliteten af arbejdet og samarbejdet med borgerne – og understøtter vores mission om at skabe de bedste muligheder for læring og udvikling for borgerne".

Om Danmarks Bedste Arbejdspladser

Great Place to Work kårer hvert år Danmarks bedste arbejdspladser. Det sker med udgangspunkt i en undersøgelse af medarbejdertrivsel og arbejdskultur. Undersøgelsen måler på parametre som tillid, troværdighed, respekt, stolthed, fællesskab og retfærdighed. Blandt de arbejdspladser, der får en certificering kårer Great Place to Work de bedste arbejdspladser i 51 lande verden over.

JAC har deltaget i certificeringsprogrammet siden 2016 og er med i kategorien mellemstore arbejdspladser (50-499 medarbejdere). Specialprisen 'Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads' uddeles på tværs af kategorier. JAC har ligget på listen over Danmarks Bedste Arbejdspladser siden 2016 og toppede altså listen i 2021.

JAC er også Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads i 2019, 2020 og 2021

JAC har også titlen som Europas Bedste Offentlige Arbejdsplads i både 2019,  2020 og 2021. Great Place to Work kårer hvert år Europas Bedste Arbejdspladser på baggrund af de nationale lister, der udarbejdes i 19 europæiske lande. 

 

 

Hvad siger medarbejderne? 

Billede af medarbejder på JAC

Se og hør to medarbejdere fortælle, hvorfor JAC er Danmarks Bedste Offentlige Arbejdsplads.

Søndagsmagasin om JAC

Billede af personale og medarbejdere på JAC

TV 2 Lorrys Søndagsmagasin har lavet et program om JAC.

Prisoverrækkelse

Billede af medarbejdere fra JAC i Cirkusbygningen

JAC fik overrakt prisen i 2018 ved et arrangement i Cirkusbygningen, hvor centerleder Ann-Christina Matzen Andreasen holdt tale.