Design og produktudvikling

Hvordan arbejder man med design af nye produkter?

OBS: Dette læringsforløb afholdes ikke i sæson 202/2021

I dette læringsforløb lærer du, hvordan en designproces foregår. Lige fra hvordan du finder inspiration til nye produkter, og hvordan man vælger materialer, farver og former, til hvordan man udformer det færdige produkt.

Vi tager på en heldagstur sammen, hvor vi kan tage ud i naturen, besøge butikker og måske en messe for at indsamle inspiration til udviklingen af vores produkter. Efter inspirationsturen går vi i designlaboratoriet og udvælger elementer som materiale, form og farver. Vi samler det hele på store plancher, også kaldet moodboards. Vi bruger vores moodboards til at udvælge et konkret tema, som vi udarbejder nogle prototyper ud fra, der i sidste ende skal munde ud i nogle færdige produkter.

Forløbet vil give dig en dybere forståelse for design og produktudvikling, som du kan bruge, når vi skal udvikle nye produkter på JAC. Læringsforløbet afholdes på tværs af afdelinger på JAC og sker i fællesskab mellem borgere og personale.

Hvad kan du lære?

• Hvordan en designproces forløber fra inspiration til
færdigt produkt
• Hvordan man kan hente inspiration til produktudvikling
mange steder
• Hvordan man arbejder med inspirationsplancher
(moodboards)
• Om farver, materialer og former.

Undervisningsform og sted

Læringsforløbet finder sted i et kursuslokale på JAC.Vi starter op med introduktion til forløbet, hvorefter kursusgangene består af en inspirationstur, en tur i designlaboratoriet (workshop) og udvælgelse af produkter ud fra prototyper. Når produkterne er færdige, mødes vi og pakker produkterne sammen.

Deltagerantal

• Antal deltagere: 6.

Du får et kursusbevis, når du har afsluttet forløbet.