Snedkerværkstedet

På snedkerværkstedet kan du udfolde dine evner inden for snedkerarbejde. Arbejdsopgaverne er varierende og spænder lige fra finere træarbejde i hånden til udskæringer og tilslibninger ved større maskiner.  

Borger arbejder på Snedkerværkstedet

Snedkeriet er et stort værksted, hvor vi har vores egen produktlinje og løser bestillingsopgaver for virksomheder og private. Værkstedet rummer alt, hvad et professionelt snedkeri skal have af maskiner og redskaber.

Vi arbejder ud fra mesterlæreprincippet. Vi arbejder løbende på, at du udvikler dine faglige, personlige og sociale kompetencer. Både ved at tilbyde dig opgaver på værkstedet og på arbejdsmarkedet. Du får støtte og hjælp fra pædagogisk og fagligt personale efter behov. 

Oplæringen i snedkerfaget
På snedkerværkstedet bliver du lært op i snedkerfaget fra bunden. Du lærer bl.a. om brugen af de forskellige træsorter, om produktudvikling og hvordan man planlægger et produktionsforløb. Du arbejder både med udskæringer i hånden, samlinger af produkter og med at producere træprodukter ved større maskiner.

Lær nyt og få nye muligheder

Vi tror på, at alle kan lære nyt og udvikle sig. Som en del af dit arbejde på Snedkerværkstedet kan du derfor deltage i forskellige læringsforløb og kurser på JAC. Snedkerværkstedet afholder kurset ’Basismodul i snedkerarbejde’, hvor du lærer om alle grundreglerne i arbejdet på et snedkerværksted og en række kurser i forskelligt maskinarbejde. Læs mere om JAC's kurser her

Arbejdsmiljø

I det daglige har vi fokus på det fysiske og psykiske arbejdsmiljø, som vi bl.a. arbejder med på vores medarbejdermøder. Vi arbejder med en stor grad af sikkerhed pga. brug af maskiner med videre, og alle afdelinger har en sikkerhedsrepræsentant.

Det sociale

Som på andre arbejdspladser har vi en række årlige sociale arrangementer. Vi tager på en heldagsudflugt hver sommer til fx Bakken eller i skoven. Og til jul holder vi julefrokost med julemad og hygge. Du har også mulighed for at deltage i JAC's fællesarrangementer.

På værkstedet har vi to pc’ er til fri afbenyttelse. Pc’erne kan bruges til at ordne praktiske ting på nettet eller til at spille på i pauserne.  

Praktik på Snedkeriet

Vi tager gerne imod praktikanter og har bl.a. jævnligt praktikanter fra specialskolen Maglemosen i Ballerup. Men kommer du fra en anden skole eller et andet tilbud, er du også velkommen til at prøve at komme i praktik på Snedkeriet. Læs mere om praktik på JAC her

Vi arbejder i IKEA

Billede af borgere, der arbejder i IKEA

Som medarbejder på Snedkeriet kan du også få udfordringer i møbelvirksomheden IKEA i Gentofte. En formiddag om ugen er vi en gruppe, der arbejder i IKEA med støtte fra et personale fra værkstedet.

Kontakt

Snedkeriet
Sandtoften 3-7
2820 Gentofte
Tlf.: 29 35 58 54
Mail: jac-sm@gentofte.dk

Funktionsleder
Troels Malthe Pedersen
Tlf.: 51 64 83 61
Mail: tmap@gentofte.dk