Raatstof Medie

På Raatstof kan du udvikle dig og arbejde med en bred vifte af opgaver inden for film, foto og grafisk arbejde

Borger i Råtstof med kamera

Vi er et beskyttet medieværksted, hvor vi producerer film, tager billeder og løser grafiske opgaver. Vi arbejder som en lille medievirksomhed og løser opgaver både internt på JAC og for eksterne kunder.

Dagens arbejde planlægger vi på daglige møder. Her lærer du at deltage aktivt og give din mening til kende. Du lærer at lytte til de andre og sparre med de andre medarbejdere. Vi har mange spændende debatter på vores møder, og vi italesætter, hvad der sker i samfundet både politisk og på handicapområdet.Vi er delt op i tre mindre teams, der arbejder med hvert sit område.

Raatstofs IKT-linje

Vi har en særlig linje for borgere, der bruger alternativ og supplerende kommunikation; Raatstofs IKT-linje. Ved hjælp af kommunikationsmidler, som fx Rolltalk og iPad, er borgerne med til at løse de daglige arbejdsopgaver i Raatstof Medie inden for film, layout og foto.
Læs mere om Raatstofs IKT-linje her 

Filmarbejde

I filmteamet producerer vi professionelle film, hvor du er med i hele processen fra det første storyboard til opsætning af lyd, lys, filmoptagelse og klipning. Vi løser filmopgaver for eksterne kunder og har også vores egen YouTube-kanal, hvor vi lægger vores film ud.

Fotoarbejde

I fototeamet leger vi med kameravinkler og lys. Vi har vores eget fotostudie, der er specialindrettet og handicapvenligt, så alle kan være med. Det hele styres via iPad. Vi tager også gerne ud ’on location’ og tager portrætter, reportagebilleder, situationsbilleder og produktfoto for det øvrige JAC og eksterne kunder.

Design og layout

Er du til det mere kreative, kan du udfolde dig i layoutteamet, når vi arbejder med layout af forskellige publikationer som foldere, plakater, flyers mv. Vi har fx igennem et par år layoutet program og plakat til Kultur der Dur, som er en årlig festival for mennesker med handicap.

Lær nyt og få nye muligheder

Vi tror på, at alle kan lære nyt og udvikle sig. Som en del af dit arbejde i Raatstof Medie kan du derfor deltage i forskellige læringsforløb og kurser på JAC. Raatstof Medie afholder flere forskellige kurser, blandt andet kurset 'Basismodul i medieproduktion'. Læs mere om JAC's kurser her.

Samarbejde om opgaverne

På Raatstof samarbejder vi om vores arbejdsopgaver. Vi er som regel to medarbejdere om en opgave og laver grafisk arbejde i fællesskab på en storskærm. På den måde udvikler du dine sociale kompetencer og lærer at indgå i forskellige konstellationer og sociale grupper. 

Velfærdsteknologi

I Raatstof følger vi med i udviklingen inden for velfærdsteknologi og bruger teknologien i vores daglige arbejde. Vi undersøger ny teknologi og går op i teknologiforbedringer til handicappede.

Arbejdsmiljø

Vi har en række sociale og faglige spilleregler, som vi følger på Raatstof, og som vi snakker om på vores møder. 

Det sociale

Vi har en årlig sommertur samt julefrokost og deltager derudover i jubilæer og andre festligheder, der bliver afholdt på JAC.

Følg Raatstofs blog

Billede af Raatstofs blog

Raatstof Medie har sin egen blog, hvor du kan følge med i deres videoproduktioner, podcasts og meget mere.

Kontakt

Raatstof Medie
Sandtoften 3-7, 1. sal
2820 Gentofte
Tlf.: 45 28 03 46

Funktionsleder
Troels Malthe Pedersen
Tlf.: 51 64 83 61
Mail: tmap@gentofte.dk