Sansning og Samvær

I Sansning og Samvær er udgangspunktet for alle vores aktiviteter at styrke vores borgeres sociale og kommunikative udvikling i et sansestimulerende miljø.

Billede af borger og personale, der sidder i sofa i Sansning og Samvær

I Sansning og Samvær har vi 22 borgere, som er opdelt i tre grupper. Alle borgere har behov for hjælp til personlig pleje og andre daglige funktioner som fx spisning.

To af grupperne bor i lokaler på Bank-Mikkelsens Vej 5 i Gentofte, mens den sidste gruppe, som blev etableret i januar 2023, bor i nyrenoverede lokaler på Bank-Mikkelsens Vej 1.

På Bank-Mikkelsens Vej 5 har vi 350 kvadratmeter i et plan, som er indrettet med to store grupperum, et fællesrum og fem flex-solo-rum. Flex-solo-rummene giver mulighed for særligt målrettede aktiviteter og læringsforløb og tæller et rum med kuglebassin, et skovrum, et fokusrum, et gyngerum og et musikrum. 

Huset er indrettet med loftliftsystem, og som er fuldt tilgængeligt for kørestolsbrugere. Vi tilbyder stillingsskift til kørestolsbrugere, da mange af borgerne har behov for at hvile ryggen eller få en lille pause.Vi har også en have med frugttræer og gynger, som vi bruger meget om sommeren.

Fokus for kompetenceudvikling

Vi arbejder med en blanding af fælles aktiviteter og særlige individuelle aktiviteter, som udfordrer borgernes nysgerrighed, krop og sanser. Det sker i et trygt og sansestimulerende miljø, hvor vi har fokus på følgende:

• Sansestimulering

Vi har dagligt sansestimulerende aktiviteter både indendørs og udendørs til at vedligeholde og udvikle borgernes færdigheder. Sansestimulering hjælper borgerne til at blive mere bevidste, nærværende, opmærksomme og få mere sindsro.

• Erfaringsdannelse

Vi hjælper borgerne med at danne kropslige og mentale erfaringer gennem forskellige sansepåvirkninger. Påvirkninger som fx lys, mørke, varme og kulde, der kan være med til, at de lærer sig selv bedre at kende. Målet er at udvikle og vedligeholde helt konkrete færdigheder hos den enkelte borger.

• Sociale kompetencer

Vi arbejde med at styrke vores borgeres relationer og dermed også deres venskaber og fællesskabsfølelse. Det sker gennem fælles aktiviteter i små og større grupper.

• Kommunikation

Vi har dagligt fokus på at vedligeholde og forbedre borgernes kommunikation, uanset hvilket kommunikationsniveau de er på. Vi tager udgangspunkt i den enkelte borgers kommunikation og bygger videre herpå. Vi bruger totalkommunikation som fx enkelte ord, mimik, lyde, kropssprog, naturlige tegn og hjælpemidler som piktogrammer og konkreter.

Vi arbejder tæt sammen med fysioterapeuter og ergoterapeuter, hvis specialviden er med til at give den enkelte borger den bedste hverdag.

 

Kontakt

Sansning og Samvær
Gruppe 1 og 2
Bank-Mikkelsens Vej 5
2820 Gentofte
Tlf.: 39 98 79 22

Sansning og Samvær
Gruppe 3
Bank-Mikkelsens Vej 1
2820 Gentofte
Tlf.: 20 12 68 71

Gruppe 1
Mobil: 21 54 90 95
Mail: jac-sansning@gentofte.dk

Gruppe 2
Mobil: 29 45 57 25
Mail: jac-sansning2@gentofte.dk

Gruppe 3
Tlf.: 20 12 68 71
Mail: jac-sansning3@gentofte.dk

Funktionsleder
Pernille Dam Naumann
Tlf.: 21 35 07 38
Mail: pdu@gentofte.dk

Sanseoplevelser

Billede af lysrør

Borgere i Sansning og Samvær kan gøre brug af Snoezelhuset, som tilbyder særligt tilrettelagte sanseoplevelser til mennesker med sanseforstyrrelser.